pil pil
Niels Jørgensen
(1783-1853)
Maria Christiansdatter
(1791-1870)
Søren Nielsen
Maren Jørgensdatter
Jørgen Nielsen
(1824-1879)
Karen Kirstine Sørensen
(1832-1902)
Niels Jørgensen
(1857-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Maren Sørensen

Niels Jørgensen

  • Født: 20 Jun. 1857, Ørbæk gård nr. 21 Overgaard
  • Ægteskab (1): Maren Sørensen den 24 Mar. 1880 i Ørbæk kirke
Billede

punkttegn  Notater:

Niels Jørgensen var gæstgiver på Ørbæk kro.

Niels Jørgensen er den sidste af den slægt, hvorefter Lauritz Hansen overtager den. Han driver senere foderstofforretning i Ørbæk. Gården han køber af Niels Jørgensen er Overgaard, som ligger på Frørupvejen nr. 40.
Gården er den tidligere gård nr. 21, hvor min 5xtipoldefar Søren Clausen boede. Den var i samme slægt helt frem til Niels Jørgensens farfar også kaldet Niels Jørgensen, som overtager fæstet af Lars Nielsen og Maren Jensdatter.
Maren Jensdatter var enke efter Jens Larsen.
Jens Larsen var enkemand efter Maren Poulsdatter, som havde været gift med min 4xtipoldefar Hans Sørensen, som var søn af gårdmand Søren Clausen.

Dette udskrift fandtes fra en præst i Ørbæk Rasmus Winther, som fortæller om løst og fast, hvad der er hændt i Ørbæk før 1755..

pag 115: En anden min Sogne Mand, Nemlig denne fromme Redelige Mand, Søren Clausen, som da boede i Ørbeck, i dend Gaard N:o 21. Der var blevet En meget Bedrøvelig Misvext, i det Aar, og, fornæfnte Mand, der Hand leverede til mig Sin Tiende, sagde Hand: Imin gaard har ieg nu boet i 38 Aar, men aldrig har ieg tilforn leveret saa liden Tiende, som i dette aar. Med en vemodig Klage besvarede ieg disse Hans ord; men I er vor Præst, og I bør trøste os andre, vil I da Self være mistrøstig? I skal see, Gud skal underligen velsigne dend liden Grøde som Hand har givet i dette Aar; underligen skal Gud velsigne denne liden Grøde, at den skal blive riigeligen nock, baade til at ernære Menniskene og til at opholde Creaturene. Herrens Miskundhed beskickede mig denne Tugtning, og klarligen lod Gud mine Øyne see, set mig var sagt ved denne Min Tugter. Underligen blef Folck og Fæ opholdt, ved den liden grøde, der var givet Anno 1719...
Ald grøden, var Anno 1719 indsamlet af alle Marcke, otte dage før Bartholomæi, og, fordi meniskene vidste icke hvad arbeyd de skulde tage sig for, søgte de ud at grave i Høyene, og meente der at finde liggende fæ; Hvilket ieg maa antegne, med Anger, over ald dend daarlighed som vedhænger os yderst- begrædelige arme Daarer! http://www.historie.syd-fyn.dk/Landbrug/oerbaek.htm

Billede

punkttegn  Om Niels

• Dåb, 26 Jul. 1857, Ørbæk kirke.


Billede

Niels blev gift med Maren Sørensen, datter af Søren Larsen og Marie Rasmusdatter, den 24 Mar. 1880 i Ørbæk kirke. (Maren Sørensen blev født den 10 Aug. 1857 i Saaderup Kullerup.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com