Anders Hansen Stokholm
Ukendt
Hans Jørgen Andersen Stokholm
(1851-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Birthe Marie Knudsdatter

Hans Jørgen Andersen Stokholm

  • Født: 1851, Dongshøjrup
  • Ægteskab (1): Birthe Marie Knudsdatter den 12 Nov. 1875 i Kirkeby kirke
Billede

punkttegn  Notater:

Det blev en datter, Birthe Marie Knudsen, som førte den gamle gård videre. I en alder af 21 år indgik hun 1875 ægteskab med Anders Stokholms 24 årige søn, Hans Jørgen Andersen Stokholm. Og hendes forældre gik nu på aftægt hos de unge. Hans Jørgen Stokholm valgtes midt i 1880erne til sognefoged i Kirkeby sogn. En bestilling han siden overdrog til svigersønnen, murermester Peder Christensen, der var gift med hans datter Betty. Hans Jørgen Stokholm overtog sognefogedbestillingen netop i kriseåret 1885, da sognets rasende venstrebønder opponerede mod den siddende Estrupregering. Et af de midler, som bønderne brugte i den politiske kamp, var skattenægtelse, som flere af sognets bønder tog i anvendelse. Så Stokholm måtte med eller mod sin vilje følge herredsfogden rundt i sognet for at udpante de genstridige bønder.
Hans Jørgen Stokholm og Birthe Marie Knudsen blev de sidste af den gamle slægt på Sognefogedgården
Note: En broderdatter til Hans Jørgen Stokholm, Maren Rasmussen, Nyborg har i nutiden været en meget flittig meddeler af folkeminder til Nationalmuseet. Hendes far Lars Stokholm drev en købmandsforretning på Løgeskov.


Billede

Hans blev gift med Birthe Marie Knudsdatter, datter af Knud Jensen og Anna Knudsdatter, den 12 Nov. 1875 i Kirkeby kirke. (Birthe Marie Knudsdatter blev født i 1854 i Sognefogedgaarden Dongshøjrup.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com