pil pil
Claus Godtholdt Nicolai Kjær:
(1826-1884)
Maren Kirstine Hansdatter
(1826-)
Rasmus Malling
(1820-)
Marianne Petersen
(1822-)
Peter Bernhard Gotholdt Kjær
(1851-)
Jensine Petrea Malling
(1852-)

Knud Asger Malling Kiær
(1889-)

 

Familie

Knud Asger Malling Kiær

  • Født: 26 Aug. 1889, Dyrehavegaard Lyngby
Billede

punkttegn  Notater:

Knud Kiær var købmand og byggede den første store butiksejendom i Søborg i 1916

En af de første etageejendomme, der varslede nye tider, blev opført på hjørnet af nuværende Selma Lagerlöfs Allé og Søborg Hovedgade med to opgange, nr. 63 A og 63 B.
Året var 1916, som vel kan betegnes som året for Søborg Hjertes fødsel. Initiativtageren var ingen ringere end den gamle sognerådsformand Gottholt Kiærs søn, Knud Malling Kiær. Gamle Kiær var den sidste kommunale leder med rod i bondesamfundet. Han betegnes som proprietær og var ejer af nabogården Maglegård og Lauggård.
Nu var landbruget ved at synge på sidste vers, og Knud Malling Kiær etablerede sig som købmand i den markante hjørnebygning med flere butikker og lejligheder i tre etager.
Det var en stilfærdig Hovedgade med vejtræer lang siderne og toppede brosten på vejbanen. Arkitekten var A. Gotenborg, som kom til at stå for meget byggeri i Gladsaxe kommune.
Det var villabyen Søborgs første egentlige forretningsbygning, som hurtigt efter fik en pedant på det andet hjørne, som også stadig eksisterer, om end i en meget ændret skikkelse. Det er der, Netto nu residerer.

Billede

punkttegn  Om Knud

• Dåb, 12 Sep. 1889, Lyngby kirke.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com