Claus I. Daa

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. N.N. Breide

Claus I. Daa

  • Ægteskab (1): N.N. Breide
Billede

punkttegn  Notater:

Beseglede 1397 det på Urnehovedting om hertuginde Elisabeths pantebrev til hertug Gerhard udstedte vidnesbyrd, var 1421 en af de adelsmænd, som vidnede, at Sønderjylland hører til Danmark, nævnes 1424 i kong Eriks klagemål og kaldes udtrykkeligt kongens tjener; var gift med en Breide.

Denne gamle, formentlig fra Sønderjylland stammende slægt førte en skråtstående rød tretindet mur i blåt felt, på hjelmen to af rødt og blåt delte vesselhorn, som i det 16. århundrede udstyrede med den ikke ualmindelige prydelse af tre påfuglefjer og en mellem hornene opstående påfuglefjer; disse fjer findes ikke i de ældre segl. På grund af våbnenes lighed antages den at være beslægtet med familierne Feventlow, Galskyt (Kaas) og Rudbek, men forbindelsen med disse slægter kan ikke eftervises. Slægtens medlemmer har kaldt sig Daa så længe den har været kendt. Den uddøde 1712 på mandesiden med generalmajor Gregers Daa til Hald.


Billede

Claus blev gift med N.N. Breide.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com