pil
John Grice
Birgitte Jørgensdatter Sehested
(1922-)
Peter Mogens Hjerl-Hansen
Anna Elisabeth Johnsdatter Grice
(1949-)

Anders Sehested Hjerl-Hansen
(1980-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Christina Regitze Kaas comtesse Knuth af Christiansdal

Anders Sehested Hjerl-Hansen

  • Født: 1980, Broløkke Gudme
  • Ægteskab (1): Christina Regitze Kaas comtesse Knuth af Christiansdal den 22 Maj 2011 i Bøstrup kirke Langeland
Billede

punkttegn  Notater:

Den 13. generation af Sehested?er har sat sig til rette på det sydfynske gods
BROHOLM: Anders Sehested Hjerl-Hansen vil hellere kalde sig administrator end godsejer. Som den 13. generation på Sehestedernes Broholm er han sig fuldt bevidst om, at driften af et gods i vore dage er noget helt andet, end det hans forfædre så i opgaven.

Anders Sehested Hjerl-Hansen blev født i 1980 i forvalterboligen, som nu er dannet om til hotelværelser og en helt ny restaurant.

- Jeg føler ikke, det er et pres, men en forpligtigelse, en sjov forpligtigelse, at jeg nu er vendt hjem til mit barndomshjem, som jeg skal føre videre ind i fremtiden, siger han.

På papiret har den unge Sehested ejet godset siden 2001, da han overtog det efter sin mormor, men det blev indtil for nylig drevet af hans mor, Anne Lükten og hans stedfar, Frederik Lütken.
Et godt team
- De to virkede som et godt team og har sat meget spændende i gang, bl.a. indretning af moderne indrettede værelser, så Broholm kan fremstå som et konference-center. Men nu mente jeg, det var på tide, jeg forlod København og overtog ansvaret, siger Anders Sehested Hjerl-Hansen.

Han har sit Hjerl-Hansen navn fra sin far, Peter Mogens Hjerl-Hansen, der i dag driver et større landbrug ved Holbæk og er ud af den slægt, der var med til at starte Plumrose og som købte store arealer i Vestjylland til anlæg af Hjerl Hede og dets friluftsmuseum.

Anders Sehested Hjerl-Hansen kom som otte-årig på Herlufsholms Kostskole, hvor han efter eget udsagn stortrivedes. Efter studentereksamen blev han rådet til at tage en landbrugsuddannelse og blev agrar-økonom fra Næsgaard Agerbrugsskole.

- Derefter tog jeg en HD i finansiering på Handelshøjskolen i København og arbejdede i fire-fem år i finanssektoren. Først var jeg i et amerikansk børsmægler-firma og kom siden til Danske Banks hovedsæde på Kongens Nytorv.

Her skulle der træffes beslutninger, inden for et interval på 30 sekunder og fem minutter, når der blev handlet valuta. Det er unægtelig noget andet her, hvor beslutningerne kan træffes efter nogen tids overvejelser, ler den unge godsejer.
Revidere opfattelse
Han havde troet, at travlheden på familiegodset ville have været noget mindre end det hektiske liv i hovedstaden:

- Det har jeg måtte revidere en hel del. Der er hele tiden noget at tage sig for her. Jeg er administrator, tager mig af markedsføringen og så er der en masse andre ting, jeg skal tage mig af, men jeg kan lide det, siger Anders Sehested Hjerl-Hansen.

Broholm Gods består af 170 hektar agerjord og 380 hektar skov. Landbrugsjorden er forpagtet ud, mens skovdriften klares af godset ved hjælp af en deltids skovfoged. Driften består hovedsageligt af pyntegrønt og juletræer.

- Den største del af skoven ligger i Brændeskov 10-13 km herfra. Det er lidt besværligt med logistikken, men sådan er det, siger Anders Sehested Hjerl-Hansen.

Skoven henhører under almindeligt godsdrift, mens alt det andet er et stykke administrativt arbejde, mener Anders Sehested Hjerl-Hansen. Omkring 100 hektar af landbrugsjorden er planlagt udlagt til en golfbane, som endnu er på det forberedende stadie, men som den nye ejer ser hen til bliver en realitet.
Generationers effekter
I øjeblikket er Anders Sehested-Hjerl-Hansen meget optaget af den nyåbnede restaurant i den yngste del af hovedbygningen.

- Der er ansat en kok, Kim Rødsgaard. Vi har allerede haft et arrangement og holder en større, gastronomisk julemiddag den 5. december. Vi tager ikke a la-carte gæster i Restaurant Broholm endnu, men det kommer senere , fortæller Anders Sehested Hjerl-Hansen.

Og lige i disse dage er der hektisk aktivitet med at forberede det store julemarked i weekenden. Her bliver der adgang til hele hovedbygningen, hvoraf den ældste del er fra 1642, og ovenpå holdes et loppemarked, hvor effekter fra generationer på Broholm Gods sælges ud.

Anders Sehested Hjerl-Hansen, der er single, holder af at spille golf, tennis, går i fitness-center og deltager gerne i jagter.
Godsejer og arving til Broholm Slot, Anders Sehested Hjerl-Hansen (30), sagde ja til ægteskab med Christina Regitze Kaas Knuth (33), der er godsejer på Egeløkke Gods på Nordlangeland
Grever, grevinder komtesser, kammerherrer - og damer var lørdag eftermiddag i stort tal mødt frem i Bøstrup kirke på Langeland for at overvære og deltage i vielsen mellem godsejer og arving til Broholm Slot ved Gudme, Anders Sehested Hjerl-Hansen, og Christina Regitze Kaas Knuth, der er godsejer på Egeløkke Gods på Nordlangeland.
I spidsen for festlighederne stod gommens mor, kammerdame Anne Lütken, som har resideret på Broholm Slot siden 2001. Anne Lütkens mand, Frederik Lütken, blev ramt af sygdom for fem år siden, men mødte dog i godt humør op til brylluppet.

På grund af Frederik Lütkens sygdom blev gommen, Anders Sehested Hjerl-Hansen, for nogle år siden hentet hjem fra København, hvor han er bankuddannet og havde en stilling i Danske Bank.
Anne Lütken har med stor dygtighed fået etableret Broholm Slot som et anerkendt ridecenter, mens sønnen har koncentreret kræfterne om at udvikle slottet til et sted, hvor man kan få hotelophold, holde møder og holde fester og selskaber, specielt bryllupper er apropos en stor succes på slottet. Christina Regitze Kaas Knuth har i mange år boet i London, hvor hun har studeret kunsthistorie og bl.a. arbejdet for auktionshuset Christies. For tre år siden blev hun, der er enebarn, ”kaldt hjem” til Egeløkke, da hendes forældre gerne så, at hun overtog familiegodset.
Christina Regitze Kaas Knuth har siden omstruktureret godset, har bl.a. bortforpagtet jorden, og er nu aktiv på både eget gods og på Broholm Slot hvor hun hjælper til med den daglige drift.


Billede

Anders blev gift med Christina Regitze Kaas comtesse Knuth af Christiansdal, datter af Adam Carl Wenzel Knuth og Karen Regitze (Dida) Birgitte Kaas af Mur, den 22 Maj 2011 i Bøstrup kirke Langeland. (Christina Regitze Kaas comtesse Knuth af Christiansdal blev født i 1978 i Egeløkke Langeland.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com