Jens Ferke

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Inge Esgesdatter Frost

Jens Ferke

  • Ægteskab (1): Inge Esgesdatter Frost
Billede

punkttegn  Notater:

Noter : Foged på Søborg
Hr. Peder Mortensen , fører Murertinden , fik 1387 tilskjødet gods af Hr. Peder Ferke , skrives 1405 af Moldrup (Rings H) solgte 1406 til Dronnind Margrethe al sin arv efter Hr. Niels Myg og solgte s.å. med Jens Nielsen (Munk) til Dronningen det gods de havde af Jens Ferkes hustru var 11 09 1406 endnu kun væbner , men 29 april 1407 Ridder.
Kong Erik 7. af Pommern erklærer, at ridderen hr. Mogens Munk på rettertinget på dronning Margretes vegne har ladet et brev af hr. Esger, søn af Jens Ferke, læse, hvorefter dennes arvegods i Danmark tilhørte dronning Margrete, og han tildømmer derefter dronningen godset.
Original i rigsarkivet.
Erik, af Guds nåde konge af Danmark, Sverige og Norge, de venders og goters og hertug af Pommern, til alle, der ser dette brev, hilsen i Herren. I skal vide, at i det Herrens år 1406 på tirsdagen nærmest før Kristi himmelfart fremstod hr. Magnus Munk, ridder, og lod på den højbårne frue, fru Margrete, af Guds nåde dronning af Danmark, Sverige og Norges vegne og i hendes navn oplæse og forevise et åbent brev fra hr. Esger, søn af Jens Ferke, i nærværelse af de velbyrdige mænd og gode herrer, Lave, biskop af Viborg, Peder Nielsen til Ågård, Jens Nielsen til Aunsbjerg, Johan Skarpenberg, Jakob Lavesen, riddere, Stig Munk, Palle Kirt, Thomas Mogensen og flere andre troværdige, som førte forsædet på vort retterting; men da dette brev var blevet læst igennem og omhyggeligt undersøgt, blev det gjort klart og ved dom afgjort, at alt det arvegods og den ret, der som arv tilfaldt samme hr. Esger i Danmark, tilhørte nævnte fru dronning Margrete og hendes arvinger og efterfølgere som under retmæssig skødnings og overdragelses form. Vi tildømmer altså ved dette brev nævnte vor frue dronning Margrete, hendes arvinger og efterkommere nævnte gods, hvor det end er beliggende i vort rige Danmark, til fri besiddelse, idet vi udtrykkeligt forbyder, at nogen på nogen som helst måde befatter sig med nævnte gods imod hendes vilje. Givet år, dag og sted som ovenfor under vort rettertingssegl og med Jens Svendsen kaldet Brims, vor justitiar, som vidne.


Billede

Jens blev gift med Inge Esgesdatter Frost.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com