Henneke Bekman

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Ukendt

Henneke Bekman

  • Ægteskab (1): Ukendt
Billede

punkttegn  Notater:

Henneke Bekman kom fra V. Götland og var væbner.



Af Diplomatarium Danicum 4. række bd. 10 nr. 20 fremgår: 5/2 1405:



Henneke Bekman og Nils Guttormsson Degn, væbnere, erkender på tro og love at have modtaget borgen Axevalla af kong Erik 7. af Pommern og dronning Margrete på betingelse af, at de på deres forlangende når som helst skal afgive den og ved deres død holde den til kongens søster jomfru Katerines hånd og ved hendes død til den, der da tages til konge i de tre riger.



Han var herefter forvalter på Axevalla indtil 1430.



Af Danmarks Riges breve 4. række bd. 11 nr. 362 fremgår: 16/7 1408:



Kong Erik 7. af Pommern erklærer, at hr. Erik Bydelsbak, ridder, og Peder Grubbe på rettertinget har skødet al deres arveret til gods i Kundby, Bennebo, Snuderup, Jyderup og Hjembæk til dronning Margrete.



Vidisse 1414 24. februar i rigsarkivet.



Erik, af Guds nåde rigerne Danmarks, Sveriges, Norges, de venders og goters konge og hertug af Pommern, til alle, der ser dette brev, hilsen med Gud.

I skal vide, at i det Herrens år 1408 dagen efter apostlenes delingsdag fremstod i Sæby på vort retterting hr. Erik Bydelsbak, ridder, og Peder Grubbe, væbner, for de velbyrdige mænd og gode herrer Lars Jensen, dekan i Roskilde, Niels Bille, kannik sammesteds, Hans og Predbjørn Podebusk, Fikke Smeger, Niels Plade, Knud Bonde, riddere, Jens Gyrstinge, Cernin, Fikke van Vitzen, Gustav Ulfsson, Hans Krøpelin, Otto Dorna, Stig Porse, Henneke Bekman, Morten Jensen, Bo Karse, Gørgishagen og flere andre troværdige mænd i talrig mængde og skødede og skødede i skød på nærværende brevviser den berømmelige fyrstinde og fru Margrete, af Guds nåde rigerne Danmark, Sverige, Norge, de venders og goters o.s.v. dronning, vor kære frue og moder, al arv, ejendom, besiddelse, ret og herredømme, som de havde erhvervet angående nedenforanførte gods , nemlig en halv mark skyldjord i Kundby, tre pund korn i Bennebo, fire gårde i Snuderup, fire gårde i Jyderup og Søgård i Hjembæk i Tuse herred tillige med alle tilliggender til nævnte gods, nemlig agre, enge, græsgange, skove, fiskevande, søer, møller, møllesteder, dam og damsbånd, vådt og tørt, rørligt og urørligt, intet undtaget, med hvilket navn det end benævnes for fuld og fyldestgørende pris og penge, der efter hendes vilje allerede er oppebåret ved handlingen, idet der intet resterer deraf, og overgav hende det i hænde, at besidde med rette evindeligt, idet de til samme vor fru dronning Margrete, hendes arvinger og efterfølgere overfører al ejendom, besiddelse, ret og herredømme, som hidtil har vedrørt eller nogensinde vil kunne vedkomme dem eller deres arvinger angående det fornævnte, idet de forsikrer og bekræfter, at hvis der engang findes nogle breve, der berører fornævnte gods, skal de blive til fordel og nytte og gavn for vor fornævnte frue dronning Margrete, hendes arvinger og efterfølgere. Men fornævnte hr. Erik Bydelsbak og Peder Grubbe forpligtede sig og deres arvinger til at hjemle og fri vor nævnte frue dronning Margrete, hendes arvinger og efterfølgere alt det nævnte gods med alle dets tilliggender fra alles påkrav. Givet år, dag og sted som ovenfor under vort rettertingssegl med Jens Svendsen Brims, vor justitiar, som vidne.


Billede

Henneke blev gift med Ukendt.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com