Jeppe auf der Bole
(1350-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Ukendt

Jeppe auf der Bole

  • Født: 1350
  • Ægteskab (1): Ukendt
Billede

punkttegn  Notater:

Ejede godset Lütjenholm (Lytgenholm).

Godset ejedes i 1463 af væbneren Wendt Frese, der i midten af 1400-tallet, efter faderen Hinrick Freses død omkring 1440, solgte det meste af godsets jord til bispestolen i Slesvig. Det fremgår af en oversigt over biskoppens ogds i Nørre Gøs skrevet i et tingsvidne, der på begærling af Joachim Ode, klerk i Bremen Stift, som fuldmægtig for Hr Gotschalc (Godske de Ahlefeldt), biskop i Slesvig (1507-41), blev udstedt på birketinget i Lytgenholm.

I 1468 solgte og skødede han (Frese) møllestrømmen ved Lytgenholm til bispestolen i Slesvig for 100 mark lybsk, af hvilke han måtte overlade de 8 mark til Jeppes svigerdatter Frouwe, enke efter Oaye Jeppeson i Flensborg, hvilket kunne tyde på at nævnte møllestrøm tidligere havde tilhørt Payesenfamilien.
FAMILIELIV
"Jeppe auf der Bohle" ved Lytgenholm formodes at være stamfader til de af slægten Paysen, der i det 15. og 16. århundrede var borgmestre og købmænd i Flensborg. Familien blev optaget i adelstanden under Christian I (1448-818).

Slægten Paysen eller Peitzen regnes for at være blandt de fornemmeste adelige familer i "Holsten". Den havde i flere generationer både på fædrene og mødrene side ejet friland, hvilket bl.a.fremgår af et arveskøde, udstedt 24.marts 1490.
Hans hustrus navn kendes ikke.

Hans kones navn er ukendt.


Billede

Jeppe blev gift med Ukendt.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 14 Dec. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af emabrink@gmail.com